SANATYARAN

تماس با ما :
47635 - 021

SANATYARAN

تماس با ما
47635 - 021
شرکت تولیدی صنعتی صنعت یاران
صنعت یاران

درباره فیلتر هپا چه می‌دانید؟ | فیلترهای صنعتی | هواساز صنعتی

درباره فیلتر هپا چه می‌دانید؟

فیلترهای لانه زنبوری “هپا” که امروز به مقادیر بسیار وسیعی مورد مصرف دارد. برای بدام انداختن ذرات 0.3 میکرون به بالا طراحی و تولید می‌گیردد. این فیلترها دارای سطح فیلتر کننده زیادی بوده و کاغذ میکروفایبرگلاس مصرفی در آن توسط فویل آلومینیوم که دارای چینهای با عمق کم می‌باشد از یکدیگر جدا می‌شوند تا امکان عبور هوا از فیلتر را به راحتی ایجاد نمایند.

درزگیری قسمتهای فوقانی و تحتانی و بالاخره سطوح جانبی آن بگونه ایست که اصطلاحا فیلتر هوابندی شده، و هوا فقط امکان عبور از داخل فیلتر را داراست.

قاب این فیلترها از جنس چند لایی، ام.دی.اف، استیل، ورق گالوانیزه و یا آلومینیوم بوده و در یک طرف دارای لاستیک سیلینگ به منظور جلوگیری از ورود هوا از اطراف فیلتر می‌باشد.

افیشنسی فیلترهای هپا با ابعاد مختلف و با توجه به نوع کاغذ فیلتر مصرفی در آن برای ذرات 0.3 میکرون به بالا و بر اساس روش تست کلرورسدیم (بی.اس 3928 و یا یوروونت 4.4 ) تا 99.997 درصد می‌باشد.

فیلتر هپا | هواساز هپا | صنعت یاران

موارد مصرف:

فیلترهای هپا عموما پس از پیش فیلترهایی که برای افزایش عمر مفید آنها مورد استفاده می‌باشند تعبیه می‌گردند. کاربرد عمده آنها در اطاقهای پاک، هودهای میکروبیولوژی، هواسازهای اطاقهای جراحی بیمارستانها، داروسازیها، صنایع تولیدکننده قطعات حساس الکترونیکی و به طور کلی اماکنی که هوای پاک و عاری از میکروب و باکتری در آنها از اولویت ویژه برخوردار است می‌باشد.

این فیلتر به علت قدرت بالایی که در جذب ذرات دارد علاوه بر حوزه‌های تصفیه‌ی هوا درصنایع دیگری ماننده تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی نیز استفاده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

درباره فیلتر های هپا چه اطلاعاتی دارید؟

در ادامه این مطلب به بررسی کامل ویژگی‌ها و خصوصیات مختلفی که این فیلتر‌ها دارند خواهیم پرداخت، با ما همراه باشد.

فیلتر هپا چه خصوصیاتی دارد؟

فیلتر هپا پیشینه و گذشته بسیار جالبی دارد. استفاده این فیلترها برای اولین بار در جنگ جهانی دوم بود که مورد استفاده قرار گرفتند، پروژه‌ای که در آن از این فیلترها استفاده نمودند پروژه منهتن بود.

در آن زمان دانشمندان که حضور داشتند به دنبال راهی برای جذب ذرات رادیو اکتیو تلاش می‌کردند تا فیلتری طراحی نمانید که قابلیت جذب بسیار بالایی را داشته باشد.

کلمه هپا (HEPA) در زبان انگلیسی مخفف شده‌ی عبارت( High Efficiency Particulate Air ) می‌باشد که به معنای فیلتر تصفیه ذرات هوا با راندمان بالا می‌باشد. فیلترهای هپا از در هم تنیدن و فشرده سازی الیاف فایبرگلاس، انواع پوشال، حصیرها، پنبه و نیز موادی از این نوع ساخته می‌شوند.

قطر الیاف مورد استفاده تقریبا در حدود 0.5 تا ۲ میکرون می‌باشد و در واقع آنقدر کوچک می‌باشند که با چشم غیر مسلح دیده نخواهند شد. فیلترهای هپا وظیفه جذب نمودن ذرات بسیار ریزی ماننده  PM 2.5  را نیز بر عهده می‌گیرند و با جذب نمودن انواع ویروس‌ها، باکتری‌ها مختلف و آلرژن های موجود در هوا احتمال رخ دادن حملات خطرناک در بیمارانی که مبتلا به آسم و آلرژی می‌باشند را کمتر می‌نماید.

فیلترهای هپا قابلیت تا خوردگی و چین خوردگی را نیز دارا می‌باشند. با تا شدن و نیز چین خوردگی، می‌توانید فیلتر هپا را در حجم بیشتری در مساحتی که معین می‌باشد جا نمایید. در دستگاه‌های‌ تصفیه‌ی هوا با استفاده از این شیوه تا چندین متر می‌توان فیلتر هپا جا داده شود.

فیلتر هپا | هواساز هپا | صنعت یاران

درباره فیلتر هپا چه می‌دانید؟

ساختار فیلترهای هپا و عملکرد آن چگونه می‌باشد؟

ساختار فیلترهای هپا به علت نوع و جنس الیافی که در آن‌ها به کار برده شده، به گونه‌ای می‌باشد که هیچ ذره‌ای با قطر‌ بزرگتر از ۰.۳ میکرون، توانایی عبور از آنها را ندارد. اما نکته‌ای که وجود دارد و همچنین باعث می‌شود ظرفیت یک فیلتر هپا که در هر دستگاه تصفیه هوا و یا به هر تحو دیگری که مورد استفاده قرار می‌گیرد بیشتر شود و همچنین منافذ این فیلتر با گرد و غبار پر نشوند، همین قابلیت چین خوردگی و تا شدن آنها می‌باشد.

امروزه یکی از جمله مسائل بسیار مهمی که در کنار جنسی که فیلتر هپا دارد در هنگام خرید دستگاه‌های تصفیه هوا مورد تحقیق و بررسی قرار می‌دهند، حجمی است که فیلتر دارد. که مشخصا هرچه حجم فیلتر بیشتر باشد نیاز به تعویض آن در طول ذفعات استفاده از آن کمتر خواهد بود.

فیلترهای هپا در بیشتر مواقع استفاده به صورت مستطیل شکل در داخل دستگاه‌های تصفیه هوا و یا جارو برقی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که البته موارد استثنا نیز وجود خواهد داشت. در برخی از دستگاه‌ها موجود در بازار این فیلتر به شکل‌های مختلف دایره‌ای، بیضی شکل یا استوانه‌ای می‌باشد.

فیلتر هپا برخلاف شیوه‌ای که فیلترهای پرده‌ای دارند که ذرات معلق موجود در هوا را فقط غربال می‌نمایند، این ذرات آلاینده و مضر هوا را در هنگام عبور جریان هوا از فیلتر توسط لایه‌های متعدد و پیچ‌خورده‌ای که دارد، جذب نموده و مانع از برگشته شدن آن‌ها به جریانات هوا خواهد شد.

این فیلتر برای جذب نمودن ذرات بسیار ریز و کوچک طراحی گردیده و زمانی که ذرات آلاینده جذب آن می‌شوند به هیچ وجه راه فرار و آزاد شدن مجدد در هوا را ندارند.

برای جذب ذرات معلق در هوا این فیلتر به سه روش اساسی عمل می‌کند که در ادامه به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت.

فیلتر هپا | هواساز هپا | صنعت یاران

درباره فیلتر هپا چه می‌دانید؟

روش‌های جذب نمودن ذرات آلاینده توسط فیلتر هپا

همانطور که قبلا نیز گفتیم فیلتر هپا با روش‌های متفاوتی ذرات معلقی را که در جریان هوا وجود دارند و در حال عبور از این فیلتر می‌باشند را جذب می‌نماید. این روش‌‌ها به شرح زیر می‌باشند:

1 – مسدود نمودن راه ذرات معلق  (Inception)

زمانی که ذرات بسیار ریز و کوچک که اندازه‌ی آن‌ها به کمتر از ۱۰۰ نانومتر می‌رسد، همراه با جریان هوا از الیاف موجود در فیلتر هپا عبور می‌نمانید، به کناره‌های این الیاف گیر می‌کنند و نهایتا به دام خواهند افتاد. که این در حالی می‌باشد که جریانات هوا با تغییر دادن مسیر خود از فیلتر عبور می‌نمایند.

2 – تراکم بافتی الیاف موجود در فیلتر، که سدی قدرتمند می‌باشند (Impact)

به علت بافت بسیار متراکمی که این الیاف دارند، ذرات بزرگتر از یک میکرون نیز، که همچنان بسیار ریزتر از آن می‌باشندکه با چشم انسان دیده شوند، توسط فیلترها جذب خواهند شد. در این روش نیز جریان هوا با تغییر مسیر از فیلتر عبور می‌نماید.

3 – انتشار و پراکنده نمودن (Diffusion)

در این شیوه ذرات آلاینده‌ی موجود که اندازه‌ی آنها کوچکتر از یک میکرون می‌باشد، به دلیل برخورد مداومی که با مولکول‌های گازی هوا دارند، جهت حرکت آنها تغییر خواهد نمود و مسیری نامنظم را می‌پیماید. به همین علت است که با کم شدن سرعت آنها، به راحتی در الیاف فیلتر هپا گیر می‌کنند.

انواع فیلتر هپا

همانطور که قبلا گفتیم کلمه هپا (HEPA) در زبان انگلیسی مخفف شده‌ای از عبارت ( High Efficiency Particulate Air ) می‌باشد که به معنای فیلتر تصفیه ذرات هوا با راندمان بالا می‌باشد.

در این دسته بندی فیلترهایی را در دسته‌ی فیلتر هپا قرار می‌دهند که بتوانند ذراتی به کوچکی ۳ میکرون را جذب نمایند.

در جدول زیر انواع فیلترهای هپا را مشاهده کنید.

ردیف

کلاس هپا

درصد جذب و فیلتراسیون

۱

H10

۸۵%

۲

H11

۹۵%

۳

H12

۹۹.۵%

۴

H13

۹۹.۹۵%

۵

H14

۹۹.۹۹۵%

 

فیلتر هپا | هواساز هپا | صنعت یاران

درباره فیلتر هپا چه می‌دانید؟

 ذرات PM چگونه ماهیتی دارند و منشاء آنها از کجا می‌باشد؟

ذرات PM یا همان ( Particulate Matter)، ذراتی معلق در هوا هستند که به شکل جامد و مایع در هوا موجود می‌باشند. این ذرات کوچکتر از ۵۰۰ میکرومتر می‌باشند. برخی از این ذرات گرد و غبار را می‌توان با چشم غیر مسلح نیز دید اما برخی دیگر به این شکل نمی‌باشند و بسیار ریزتر از این حد می‌باشند.

در آلودگی‌هایی که در شهرها وجود دارد دو دسته از این ذرات حائز اهمیت‌ می‌باشند:

PM 2.5

اغلب قطر این ذرات کمتر از ۲.۵ میکرومتر می‌باشد و به آسانی از طریق تنفس، می‌توانند وارد جریان خون انسان شوند. این ذرات با چشم انسان قابل رویت نمی‌بانشد.

در روزهایی که هوا بسیار آلوده می‌باشد در اکثر شهرهای بزرگ اغلب با کاهش میدان دید مواجه می‌شویم، که در این شرایط میزان این ذرات بسیار زیاد می‌باشد. این ذرات در کنار آسیب برای انسان ب محیط زیست و اکوسیستم نیز آسیب وارد می‌کنند.

منشاء این ذرات نیروگاه‌ها، صنایع مختلف و اتومبیل‌ها می‌باشند. در اثر حوادثی مانند آتش‌سوزی جنگل‌ها نیز این ذرات تولید خواهند شد.

PM 10

این ذرات که قابل استنشاق می‌باشند به مراتب بزرگتر و درشت‌تر از ذرات  PM 2.5  می‌باشند، قطر آنها بین ۲.۵ الی ۱۰ میکرون می‌باشد. ذرات  PM 10 از جنس غبار هستند و اغلب در نزدیک و کناره‌های جاده‌ها و همچنین صنایعی که به تحوی تولید کننده غبار می‌باشند یافت خواهند شد.

فیلتر هپا | هواساز هپا | صنعت یاران

درباره فیلتر هپا چه می‌دایند؟

ما در شبکه‌های اجتماعی نیز دنبال کنید

اینستاگرام/آپارات

 

پیام بگذارید

هدف ما ایجاد راه‌حل‌هایی است که موانعی را که افراد را از انجام بهترین کارشان باز می‌دارد، از بین ببرد.

تبریز ، ایران
(شنبه - جمعه)
(10صبح - 05 عصر)